Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
21-11-2018
Home / Love & Sex / Bărbaţii vor ca femeile să împartă cu ei costurile întâlnirii
dating04e

Bărbaţii vor ca femeile să împartă cu ei costurile întâlnirii

Bărbaţii vor ca femeile să împartă cu ei costurile întâlnirii, dar le e teamă să ceară asta. Plata cheltuielilor ocazionate de o întâlnire: un studiu făcut cu ajutorul a peste 17000 oameni descoperă că simţul cavaleresc al bărbaţilor se erodează repede. Studiul făcut asupra femeilor şi bărbaţilor necăsătoriţi, heterosexuali constată că bărbaţii doresc să suporte costurile primelor întâlniri, dar asta se schimbă repede cu timpul.

De fapt:

:: 44% dintre bărbaţi spun că ar înceta să se întâlnească cu o femeie care nu plăteşte niciodată.

:: 64% dintre bărbaţi consideră că femeile ar trebui să contribuie la costurile întâlnirilor.

:: 57% dintre femei spun că se oferă să plătească, dar 39% admit că sperau ca bărbatul să nu accepte.

:: În orice caz, 76% dintre bărbaţi au răspuns că s-au simţit vinovaţi că au acceptat banii femeii.

A fost o uşoară discrepanţă între modurile în care fiecare gen a gândit că a contribuit la costurile întâlnirilor. Ideea asupra căreia femeile şi bărbaţii au căzut de acord a fost că bărbaţii au acoperit costurile întâlnirilor; dar proporţiile în care au răspuns aşa nu s-au potrivit. 84% dintre bărbaţi au considerat că ei au plătit cele mai multe din cheltuieli, în timp ce doar 58% dintre femei au fost de acord cu asta.

Unul dintre autorii studiului, David Frederick, a explicat că motivaţia acestei cercetări a fost aceea de a… ”înţelege de ce unele din practicile legate de abordarea sexului opus sunt mai rezistente la schimbare decât altele; de exemplu, acceptarea femeii la locul de muncă versus menţinerea gesturilor specifice cavalerismului în sensul tradiţional al termenului.”

De exemplu, noi ştim că în opt din zece mariaje, ambii parteneri contribuie la cheltuielile casei. Dar cât de curând această idee a finanţării egale va pătrunde şi în relaţiile proaspete?

Cine plăteşte la întâlniri este una din acele reguli sociale nescrise care este încă vehiculată.

Motivul pentru care bărbaţii se simt vinovaţi când o lasă pe femeie să plătească întâlnirea este că au fost învăţaţi că ei trebuie să plătească. Însă bărbaţii au fost învăţaţi de asemenea că femeile şi bărbaţii sunt egali într-o relaţie, aşa că şi costurile ar trebui împărţite.

Se pare că pentru bărbaţii tineri, cel puţin, compromisul actual este ca ei să plătească întâlnirile la început. Asta îi face să se simtă bărbaţi (şi să demonstreze că nu sunt ermetici). Dar, mai târziu, se aşteaptă ca femeile să plătească şi ele pentru a împlini idealul egalitarist. David Frederick numeşte asta ”cavalerism conic”.

Cercetările sugerează că 25% dintre cupluri împart costurile întâlnirilor în prima lună a relaţiei lor, 25% fac aceasta în lunile 1-3, altele 25% în lunile 4-6 şi celălalt sfert este cel în care bărbaţii încă plătesc toate costurile întâlnirilor după 6 luni.

Check Also

LI04-BBA0048

Bărbaţii se simt mai atractivi odată ce devin taţi

Uitaţi de nopţile nedormite şi de neglijenţa conjugală. Taţii din ziua de azi se consideră ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *