Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
12-12-2018
Home / Lifestyle / Diet & Health / O substanta chimica ne-ar putea impiedica sa mai mancam de placere
weight-loss

O substanta chimica ne-ar putea impiedica sa mai mancam de placere

Un inhibitor al apetitului culinar, ce inlatura nevoia gustarilor calorice dintre mese, a fost desciperit de catre cercetatorii britanici.

Substanta, o peptida produsa natural de organismul uman, ar putea pava drumul spre o noua clasa de medicamente pentru dieta, capabile a-i ajuta pe oameni sa piarda din kilogramele nedorite fara efecte secundare neplacute.

Ideea de baza a tratamentului ar consta in stoparea consumului de mancare din placere si nu de foame. Aceeasi tehnica ar putea fi intrebuintata in tratarea dependentei de alcool si de droguri, sunt de parere cercetatorii Universitatii din Manchester, cei care au descoperit substanta.

Peptida functioneaza prin influentarea centrilor de recompensa din creier, care se declanseaza atunci cand o persoana se bucura de o gustare sau de o tigara. Testele au demonstrat ca substanta blocheaza aceste regiuni cerebrale, reducand starea de bine data de procesul hranirii.

Un produs sintetic, denumit Rimonabant, ce actiona la randul sau asupra creierului pentru a reduce senzatia de foame, a fost dezvoltat cu sase ani un urma si catalogat ca tratament anti-obezitate. Dar se pare ca acesta crestea riscul de depresie si gandurile sinucigase, motiv pentru care a fost retras de pe piata.

Check Also

ONCOLOGIE

Ce este oncologia?

Oncologia este un domeniu al științei medicale, care se ocupă de studierea etiologiei, patogenezei, diagnosticului, clinicii, tratamentului, abilitării și profilaxiei cancerului, la baza căreia ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *