Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
21-11-2018
Home / Lifestyle / Diet & Health / Ce este anemia
anemie

Ce este anemia

Anemie este din cauza lipsei de hemoglobină în sânge, care este sub nivelul normal sau din cauza unor niveluri mai puţin normale de celule roşii din sânge în sânge.

Hemoglobină ajută transporta oxigenul în sânge. Lipsa de hemoglobină determină astfel deficienţa de viaţă dând oxigen organe vitale. (1-4)

Tipuri de anemie

Există diverse cauze de anemie. Ar putea fi cauza:

  • Scăderea producţiei hematiilor în sânge
  • Pierderile de sânge a crescut sau
  • Distrugere de excesive hematiilor

Cauze de anemie

Anemie cel mai frecvent apare din cauza unor probleme nutriţionale. Aceasta include lipsa de fier în dieta.

Deficit de fier este forma mai uzuale de anemie.

În Statele Unite 7% din copii mici vârstele 1 până la 2 ani vechi şi 9-16% din femeile menstruating suferă de deficit de fier.

Naţiunilor mai sărace 30-70% dintre oameni au anemie deficit de fier.

Fier şi anemie

Deoarece fierul este necesare fabricării de hemoglobină în corpul său deficienței poate duce la anemie.

Fier se găseşte în carne, fructe uscate şi unele legume.

Lipsa de fier pot fi cauzate din cauza sângerarea în special ulcere gastrice sau în intestine.

Femeile înainte Menopauza frecvent suferă de anemie de deficit de fier din cauza grele perioade şi creşterea cerinţelor în timpul sarcinii.

Vitamine şi anemie

Anumite vitamine ca vitamina B12 şi folic acid sau acid folic sunt, de asemenea, esențială în producerea normală RBCs în sânge. Lipsa lor în dieta poate duce la anemie.

Deficit de vitamina B12 și acid folic deficit sunt mai frecvente la persoanele în vârstă, care afectează aproximativ 1 din 10 oameni peste vârsta de 75 de ani.

Există o condiţie moştenite numit nocivă Anemie în cazul în care pacienţii este greu să utilizaţi vitamina B 12 în dieta pentru producție sănătoase hematiilor. Aceasta este o afecţiune rară şi afectează 1 în 10.000 oameni în nordul Europei.

Alte cauze anemie

Sânge crescut pierdere chirurgie sau traumatisme majore poate duce la anemie.

Distrugere de excesive hematiilor pot apărea în urma anumite condiții numit haemolytic anemias. Acestea sunt adesea moştenite şi includ celulei siclemie, omorîţi etc. Anemie, de asemenea, pot apărea în infecţii severe, tipuri de cancer şi datorită expunerii la un droguri sau toxine.

De exemplu, hematii sunt făcute în măduva osoasă. Dacă există cancerului în dovlecel un deficit de rezultate bune celulele roşii din sânge. Aceasta se numeşte anemia aplastic şi, de asemenea, pot apărea cu cancer de sânge ca leucemie.

Simptome de anemie

Oameni cu anemie uşoare nu poate avea orice simptome sau poate avea numai simptome uşoare.

Oameni cu anemie severă poate avea simptome mai severe, care poate fi letal.

Cele mai frecvente simptome de anemie, în special anemie de deficit de fier, sunt lipsa de energie şi oboseala. Anemie severă poate duce la dificultăţi de respiraţie, Ten palid, cuie uscat, palpitaţii etc.

Copii cu anemia, ca adulţi, poate apărea palid, obosit şi scurt de respiraţie. Ei pot da în mananca necorespunzătoare non-alimentare materiale ca noroi, Creta etc. Aceasta se numeşte pica.

Anemie la copii poate duce la probleme comportamentale şi intelectuală de dezvoltare.

Dacă nu este gestionat de anemie severă poate duce la complicaţii mai multe. Anemie reduse imunitatea şi puteţi lăsa un pacient sensibile la boală şi infecţie.

Cazurile severe pot duce la palpitaţii şi chiar şi insuficienţă cardiacă. Această problemă se produce dacă inima nu este pompare sânge în jurul corpului eficient.

Femeile gravide au un risc suplimentar de complicaţii înainte şi după naştere.

Tratament de anemie

Tratamentul depinde de cauza anemie. În cazul anemiei este din cauza lipsei de fier, mananca alimente bogate în fier sau suplimentele de fier poate fi acordată.

În cazul în care, cu toate acestea, cauza anemie este mai profundă ca sângerări interne sau tipuri de cancer, cauza ar fi explorate inainte de tratament.

În cazul anemiei este mai severă, o tranfuzie de sânge pot fi prescrise.

Check Also

epidurala

Ce este epidurala?

“Epidurala” este un tip de anestezie fiind  cea mai frecvent intalnita metoda de ameliorare a ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *