Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
12-12-2018
Home / Descopera / Politic / Cazul plagiatului din teza de doctorat a lui Victor Ponta!
orig

Cazul plagiatului din teza de doctorat a lui Victor Ponta!

Conform presei naționale din România, acuzațiile au apărut într-un moment politic intern agitat, pe fondul unei dispute între Guvernul și președintele României, pe tema nivelului de reprezentare a acelei țări în cadrul Consiliului European din 28 iunie 2012, la scurt timp după ce Parlamentul a decis ca premierul să fie cel care reprezintă țara la Consiliu și nu președintele.  În acest context, o parte a presei românești a adus în discuție ipoteza că aceste acuzații ar avea intenționat o miză politică, fiind menite să-l discrediteze pe premierul României înaintea Consiliului UE Aceeași ipoteză a fost reluată și de publicația americană Huffington Post.

În prima sa declarație pe această temă, Victor Ponta a spus că el consideră o performanță faptul că, într-o lucrare de 410 pagini, a plagiat 30 dintre ele: „lucrarea dl. Diaconu are 30 de pagini, este o lucrare foarte bună, în care se face o scurtă descriere. Eu în 410 pagini am plagiat 30 de pagini, e o performanță.” Tot Victor Ponta a mai declarat unui reporter că „reglementările privitor [sic!] la citarea în ghilimele sunt ulterioare anului 2003”; în realitate, citarea în ghilimele este o practică academică bine cunoscută, care datează de cel puțin 100 de ani.

Mai târziu, Victor Ponta s-a repliat și a declarat că nu ar fi plagiat ci că „această chestiune a apărut după izbucnirea conflictului cu președintele cu privire la cine să meargă la Consiliul European. Am început teza în 1999 și, de atunci, am fost ministru de două ori, în guverne diferite, vicepreședinte al Parlamentului și sunt lider al partidului de doi ani deja. Am respectat toate normele existente în România. Am cerut Comisiei de Etică a Ministerului Educației să verifice acuzațiile și sunt convins că se va demonstra că nu sunt vinovat. Din păcate, este vorba de un atac politic din partea președintelui, după ce am anunțat că merg la reuniunea de la Bruxelles.”

Victor Ponta a declarat cotidianului spaniol El Pais că va demisiona dacă se va dovedi că lucrarea sa este plagiată.[27] După decizia CNATDCU, Victor Ponta nu a demisionat, afirmând în schimb despre ea că ar fi „O mizerie politică … o execuție mafiotă.”

Check Also

aproape_1000__de_oameni_sau_calcat_in_picioare_sal_colinde_pe_gigi_becali__video

Gigi Becali, sef de cor dupa gratii! “Baaa, colindati numai in limba romana!”

Gigi Becali se pregateste de zor pentru ziua de Craciun, si cum va petrece sarbatoarea ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *