Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
21-11-2018
Home / Descopera / Ce este ebola?
ebola
ebola

Ce este ebola?

Ebola este o boală mortală cauzată de un virus. Există cinci tulpini ale acestui virus, patru dintre ele reuşind să îmbolnăvească oamenii. Odată ce a pătruns în organism, virusul omoară celulele, făcându-le pe unele dintre ele să explodeze.

Distruge sistemul imunitar, cauzează hemoragii interne puternice şi afectează aproape fiecare organ.

Este înspăimântător, dar totodată rar. Poţi să te contaminezi doar dacă intri în contact direct cu lichidele corporale ale unei persoane deja infectate.

Nu Ebola ucide, ci sistemul imunitar al victimei. Acesta încearcă să lupte cu virusul, dar dă peste cap restul organismului, lăsând vasele de sânge slăbite și permeabile. În curând, sângele și plasma reușesc să le perforeze și să țâșnească prin toți porii și prin toate orificiile.

Virusul Ebola trăiește în sângele, saliva, mucoasa, transpirația și voma unei persoane infectate. După cinci zile de la infectare, un mililitru de sânge conține 10 miliarde de particule Ebola.

Prin comparație, un mililitru de sânge al unui pacient infectat cu HIV conține doar 50.000 – 100.000 de particule; iar o persoană cu Hepatita C are între 5 și 20 de milioane.

Dacă aceste particule găsesc un punct de intrare, cum ar fi o tăietură sau zgârietură, sau o persoană intră în contact cu nasul, gura, sau ochii care conțin fluide cu viruși Ebola, aceștia trec imediat la noul organism și încep să lucreze rapid.

Check Also

perhidrolul

Ce este perhidrolul?

Perhidrolul se folosește în medicină, ca antiseptic, sub forma unei soluții diluate. Este util pentru ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *