Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites www.bets.zone Read the reviews and compare sites to quickly discover the perfect account for you.
12-12-2018
Home / Descopera / Ce este aflatoxina?
Ce este aflatoxina
Ce este aflatoxina

Ce este aflatoxina?

Aflatoxina este o substanţă care atacă în primul rând ficatul. Studiile de specialitate au arătat că această substanţă, produsă de nişte ciuperci microscopice, poate fi cancerigenă. Aflatoxina apare în diferite produse alimentare, printre care se numără cafeaua, arahidele, prorumbul şi condimentele atunci când nu sunt depozitate în condţii adecvate.

Aflatoxina este o toxină produse de sporii ciupercilor Aspergilus flavus şi Aspergilus parasiticus, care se dezvoltă în seminţe de oleoginoase, produse secundare de la fabricarea uleiului (şrot, tărâţe), arahide, cereale şi produse de origine animală (brânzeturi fermentate, preparate de carne). Dezvoltarea acestor mucegaiuri poate fi influenţată de condiţiile de depozitare ale cerealelor şi plantelor. Ele cresc în medii umede, unde lipseşte ventilaţia şi unde temperaturile sunt ridicate.

În cazul în care păsările sau animalele consumă furaje contaminate cu aflatoxine, atunci laptele, produsele fabricate din lapte, dar şi carnea şi ouăle pot conţine aflatoxine.

Aflatoxina poate fi periculoasă pentru organismul uman doar dacă s-ar găsi în lapte în doze foarte mari, lucru care ar fi letal şi pentru animal.

În Romania şi în Europa, limita maxima admisă de aflatoxina este de 0,05 parti/milion/litru, comparativ cu limita maximă pe care o au Statele Unite ale Americii, de 0,5 parti/milion/litru.

Aflatoxina devine periculoasă pentru organism atunci când se ingerează o cantitate de 100 de ori mai mare decât limitele admise.

Check Also

perhidrolul

Ce este perhidrolul?

Perhidrolul se folosește în medicină, ca antiseptic, sub forma unei soluții diluate. Este util pentru ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *